×

IZBORNA VRTOGLAVICA

Žak Segela

Prevela sa francuskog Lucia Vesnić Alujević

Zavirite u vrtoglavi svet političkog marketinga i izbornih kampanja.

Šta se dešava u jednoj kampanji pre nego što birač ode iza paravana? Kako da mu „prodamo“ čoveka, program, stranku, ideje? Da li mediji stvaraju predsednike? Da li političko reklamiranje ima stvarnu moć? Otkrivajući zakulisne radnje oko francuskih i inostranih izbora, koje obiluju anegdotama, autor iznosi svoje tajne iz kampanja i razotkriva ulogu komunikacije u političkom životu.

Segela realno dimenzionira značaj političkog marketinga i izbornih kampanja pokazujući na primerima o kojima piše da dobra kampanja nije dovoljna za pobedu na izborima, ali da loša kampanja upropašćuje i izgledne kandidate. Posebno je značajan završni deo knjige u kome Segela nudi svoje viđenje budućih izbornih kampanja. 

Žak Segela

Francuski marketinški stručnjak; osnivač je jedne od vodećih agencija za komunukaciju Havas advertising.

Kampanjom koju je vodio za Fransoa Miterana na predsedničkim izborima 1981. godine, Segela je napravio revoluciju u političkom marketingu čuvenim sloganom „generacija Miteran”. Savetovao je i ostale francuske predsednike, te je zbog toga poznat kao „prijatelj svih francuskih predsednika”.

Na listi njegovih slavnih prijatelja bili su i Salvador Dali i Žak Prever. Kasnije je vodio kampanje širom sveta - od Čilea do Senegala, Poljske, Bugarske, Mađarske, Izraela... Sve kampanje u Istočnoj Evropi, na prvim demokratskim izborima nakon pada komunizma, radio je besplatno. Objavio je petnaestak knjiga o životu u svetu marketinga i advertajzinga. U žižu javnosti dospeo je ponovo zahvaljujući tome što je kumovao poznanstvu francuskog predsednika Sarkozija i njegove supruge Karle Bruni.

Godina izdanja : 2009.

Broj strana : 185

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 21 x 14

Težina : 387 g

ISBN : 978-86-7102-345-0

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje