SEĆANJE NA IMREA KERTESA

SEĆANJE NA IMREA KERTESA

Na današnji dan 2016. godine napustio nas je Nobelovac čiji su život i delo nosili, da se poslužimo sintagmom Danila Kiša, gorki talog iskustva Aušvica. U znak sećanja na Imrea Kertesa, mađarskog pisca jevrejskog porekla, vašoj pažnji preporučujemo njegov Dnevnik galiota.

Ovo nije dnevnik, već jedinstvena hronika spoznaje. Uzalud će čitalac u njemu tragati za pojedinostima koje dnevnike pisaca čine pikantnim štivom. Piščeva galija plovi vodama duha, pameti i razuma. Dnevnik galiota svojevrsna je riznica mudrosti, jezgro promišljanja o ključnim pitanjima života i umetnosti.

Sećamo se ovog vikenda i Mihaila Sebastijana, Jevrejina iz Rumunije koji je u dokumentarnom romanu Već dve hiljde godina tematizovao položaj i život jevrejskih studenata u dvadesetim godinama XX veka, nagovestivši tako strašna zbivanja koja će tokom Drugog svetskog rata pogoditi jevrejsku zajednicu. Roman Već dve hiljade godina je snažan prilog preispitivanju niza predrasuda o pripadnosti kategorijama nacionalno ideološkog tipa, ali i pravo literarno otkrovenje, koje čitaoca zasenjuje svojim estetskim kvalitetima.

Do utorka, 4. aprila, Dnevnik galiota i Već dve hiljade godina, možete kupiti po ceni 50% nižoj od redovne, i to na: www.clio.rs / forum@clio.rs / (011) 3035-696, a radnim danima i u Gospodar Jovanovoj 63, od 9 do 17 časova. Čekamo vas!

Vaš Clio

SEĆANJE NA IMREA KERTESA

Uzbudljivi gradovi

Uzbudljivi gradovi

Svako mesto na planeti može privući pažnju, važno je samo setiti se na koji način. 

Knjige Uzbudljivi gradovi, Destinacija kao brend, Odnosi sa javnošću i komunikacija u lokalnoj upravi i javnim službama, Ekonomika kulture i Ekonomika kulturne politike biće dragoceni saveznici svima koji žele da iskoriste kreativne i kulturne potencijale jednog grada, da kreiraju jasne strategije njegovog brendiranja, da ovladaju PR-om u lokalnoj upravi i javnim službama, ali i da osvoje veštine poslovanja u umetničkom sektoru, te primenjivanja ekonomije na široko polje kulturne politike.

Ne propustite priliku da do srede, 5. aprila, ove naslove nabavite po ceni 50% nižoj od redovne, i to na www.clio.rs / forum@clio.rs / (011) 3035-696, ali i u Gospodar Jovanovoj 63, svakog radnog dana od 9 do 17 časova. Čekamo vas!

Uzbudljivi gradovi