O PRAVNOM UREĐENJU INTERNETA U SRBIJI I EVROPSKOJ UNIJI

05.10.2023.

Dragi prijatelji,

Pozivamo vas na razgovor o knjigama Pravno uređenje interneta u Srbiji, grupe autora i Digitalna prav(d)a, Andreja Savina koji organizujemo u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Na predstavljanju će govoriti autori Dušan V. Popović, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Đorđe Krivokapić, profesor Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Nevena Ružić, konsultantkinja za zaštitu podataka, Miloš Stojković, advokat i glavni urednik naše kuće, Zoran Hamović. Razgovor će moderirati profesor Pravnog fakulteta Slobodan Marković.

Razgovor će biti održan u Svečanoj sali Paravnog fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 67, Beograd) u utorak 10. oktobra, sa početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

 

Knjige Pravno uređenje interneta u Srbiji i Digitalna prav(d)a predstavljaju pokušaj sveobuhvatnog sagledavanja uređenja interneta i interakcija u informacionom društvu. Namenjene su predstavnicima pravne struke koji se u svom radu neizbežno susreću s pravnim pitanjima u intersekciji sa informaciono-komunikacionim tehnologijama, te profesionalcima u okviru digitalne ekonomije. Publikacije imaju ambiciju da budu osnovno praktično primenjivo udžbeničko štivo u okviru zajednice koja je zainteresovana za uređivanje i rešavanje problema u internet komunikaciji i poslovanju. 

Njihovo objavljivanje podržala je Fondacija za otvoreno društvo u okviru projekta Digitalna straža.