×

VIZANTIJSKI MILENIJUM

Hans Georg Bek

Preveo sa nemačkog Ranko Kozić

Iz dubokog autorovog poznavanja materije izvire celovito viđenje političkog i filozofsko-religijskog sklopa Vizantije i sintetsko poimanje suštine vizantijske civilizacije.

Knjiga Vizantijski milenijum Hansa Georga Beka nije pisana faktografski, mada je korisna i zbog iznetih podataka. To je delo podsticajnih ideja, u kojem iz dubokog autorovog poznavanja materije izvire celovito viđenje političkog i filozofsko-religijskog sklopa Vizantije. O ovoj knjizi se razmišlja i ona čitaocu često predočava perspektive mogućih istraživanja. Pisana s velikom odgovornošću, ukazuje na potrebu da se sa istom takvom odgovornošću neprekidno traže putokazi za izgrađivanje veza između analitičkih istraživanja i sintetskog poimanja suštine vizantijske civilizacije.

Hans Georg Bek

Hans Georg Bek svojevrsni je fenomen nemačke i svetske vizantologije. Već nekoliko decenija svojim studijama i sintezama duboko zadire u složeno tkivo vizantijske književnosti, a rezultati tih istraživanja nailaze na velika priznanja u savremenoj nauci.

Godina izdanja : 1998.

Broj strana : 487

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje