×

UVOÐENJE U STARI ZAVET

Džon Drejn

Prevela sa engleskog Bogdana Đukić

Autor se detaljno bavi duhovnošću i religijskim vrednostima Starog zaveta i daje precizan prikaz glavnih devterokanonskih knjiga, a takođe je zanimljiva njegova analiza nekih etičkih pitanja koje u odnosu na savremena zbivanja postavlja Stari zavet, kao što je, na primer, problem etničkog čišćenja. 

Uvođenje u Stari zavet je autoritativno i pristupačno štivo, kako za stručnjake tako i za širu čitalačku publiku. Najnovije izdanje, koje je sada dostupno i našim čitaocima, znatno je prošireno i dopunjeno najnovijim rezultatima naučnih istraživanja – kako arheoloških iskopavanja tako i istraživanjima biblista. Autor se detaljno bavi duhovnošću i religijskim vrednostima Starog zaveta i daje precizan prikaz glavnih devterokanonskih knjiga. Zanimljiva je njegova analiza nekih etičkih pitanja koje u odnosu na savremena zbivanja postavlja Stari zavet, kao što je, na primer, problem etničkog čišćenja. Bogato ilustrovano mapama, grafikonima i fotografijama, delo Uvođenje u Stari zavet nudi informativno i sadržajno upoznavanje sa nizom spisa koji čine suštinu judeo-hrišćanske kulture.

Džon Drejn

Džon Drejn predaje teologiju na Univerzitetu u Aberdinu, u Škotskoj. Vanredni je profesor na Morling koledžu u Sidneju. Pored dela Uvođenje u Stari zavet i Uvođenje u Novi zavet, objavio je i knjigu The Bible Phenomenon.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 475

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

ISBN : 86-7102-089-4

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje