×

UVOD U ARHEOLOGIJU

Kevin Grin

Prevela sa engleskog Marina Adamović-Kulenović

U knjizi Uvod u arheologiju autor nas temeljno upoznaje sa ovom naukom, s njenom istorijom, metodima, teorijskim konceptima, perspektivama i dilemama i čitaocu predočava funkcionisanje tog složenog arheološkog mehanizma.  

U knjizi Uvod u arheologiju autor nas temeljno upoznaje sa ovom naukom, s njenom istorijom, metodima, teorijskim konceptima, perspektivama i dilemama. Pri tom, on arheologiju ne prikazuje spolja, niti slika njenu monumentalnu fasadu, već čitaoca uvodi iza scene i upoznaje ga sa funkcionisanjem tog složenog arheološkog mehanizma.

Knjiga je podeljena u šest većih poglavlja i obuhvata tri ključne teme: istoriju arheoloških ideja, metodologiju arheoloških istraživanja i arheološku teoriju. Iako detaljno ulazi u usko stručnu problematiku, napisana je razumljivim i jasnim jezikom, te je veoma zanimljiva široj čitalačkoj publici.

Kevin Grin

Kevin Grin je profesor na Katedri za arheologiju na Univerzitetu u Njukastlu. Njegovo najpoznatije delo Uvod u arheologiju inspirisano je autorovim bogatim predavačkim iskustvom i već dvadesetak godina je standardni udžbenik na univerzitetima u Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 408

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

ISBN : 86-7102-069-X

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje