×

RUSIJA 1917 – Propast carstva

Oleg Ajrapetov

Preveo sa ruskog Andrij Lavrik

Објективна и ослобођена идеолошке љуштуре слика прошлости у којој је врсна реконструкција догађаја ослоњена на дубоко познавање литературе и извора допуњена је вишеслојним анализама узајамне повезаности различитих фактора међународне и руске прошлости.

У оквиру вишегодишње сарадње Центра за руске и источноевропске студије "М. Јовановић" Филозофског факултета Универзитета у Београду и Московског државног универзитета М. В. Ломоносов нудимо читаоцу превод најновије књиге др Олега Ајрапетова, водећег руског стручњака за Први светски рат и историју спољне политике Руске империје. О. Ајрапетов већ је познат српском читаоцу по својој књизи која је анализирала процес распада и деградације  војне и економске елите царске Русије током Првог светског рата.  У својим радовима О. Ајрапетов даје објективну и ослобођену идеолошке љуштуре слику прошлости у којој је врсна реконструкција догађаја ослоњена на дубоко познавање литературе и извора допуњена је вишеслојним анализама узајамне повезаности различитих фактора међународне и руске прошлости.

Oleg Ajrapetov

Др. доц.Олег Ајрапетов (рођ.1963) ради у водећој руској високошколској установи - Московском државном универзитету "М.В.Ломоносов", на историјском факултету и факултету за државну управу. Аутор је низа монографија о спољној политици и војној историји Руске империје. Аутор је 10 монографија и неколико стотина расправа објављиваних на руском, енглеском, српском, пољском и јапанском. Посебан значај имају две волуминозне монографије "Спољна политика Руске империје 1801-1914" (Внешняя политика Российской империи 1801-1914 гг. Москва, 2006.) и вишетомни циклус монографија Учешће Руске империје у Првом светском рату. 1914-1917. (Участие Российской империи в Первой мировой войне. 1914-1917. Москва, 2014.)


 

Godina izdanja : 2017.

Broj strana : 557

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi

Format : 24 x 16

Težina : 980 g

ISBN : 9788671025720

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje