×

OKSFORDSKA ISTORIJA GRČKE O HELENISTIČKOG SVETA

Priredili Džasper Grifin,Džon Bordman,Ozvin Mari

Preveo sa engleskog Nebojša Porčić

Izuzetan doprinos anglosaksonskim klasičnim studijama, zasnovan na metodološki novom osmišljavanju starih tema. Knjiga je zamišljena tako da bude pristupačna čitaocima koji se pre svega zanimaju za fenomene istorije kulture i ustrojstva antičkog društva.

Oksfordska istorija Grčke i helenističkog sveta vredan je doprinos anglosaksonskim klasičnim studijama, zasnovan na metodološki novom osmišljavanju starih tema. Knjiga je zamišljena tako da bude pristupačna čitaocima koji se pre svega zanimaju za fenomene istorije kulture i ustrojstva antičkog društva.

Svaka od šesnaest celina ima uvodni deo u kojem je dat prikaz opštih istorijskih obeležja razdoblja, a na kraju knjige nalazi se detaljan hronološki pregled koji delo oslobađa prevelikog broja činjenica. Tradicionalno anglosaksonsko kombinovanje arheologije i socijalne istorije u ovoj celini predstavlja osvežavajuće nov i na najnovijim naučnim rezultatima zasnovan pristup. Stil kojim je knjiga pisana je učen, ali nepretenciozan, te je razumljivo što je ovo delo doživelo više izdanja u svetu i postalo jedan od obaveznih priručnika na više univerziteta.

Godina izdanja : 1999.

Broj strana : 560

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

Težina : 740 g

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje