×

EVROPA U SEDAMNAESTOM VEKU

Donald Penington

Prevela sa engleskog Mirjana Nikolajević

Evropa u sedamnaestom veku Donalda H. Peningtona sadrži nove poglede na dosad slabo proučavane delove istorije, te je stoga vrlo čitljivo i zanimljivo štivo.

Evropa u sedamnaestom veku Donalda H. Peningtona se na velikom broju anglosaksonskih univerziteta koristi kao osnovni udžbenik za ovaj istorijski period. Knjiga je dopunjena najnovijim podacima, a tekstovi u njoj su podeljeni u dva osnovna dela. U prvom su obrađene opšte teme evropske istorije koje se odnose na kontinent u celini, dok su u drugom prikazani politički, diplomatski i vojni događaji u pojedinim državama i narodima tog vremena. Posebno su vredna poglavlja u kojima su obrađene teme vezane za društveni i svakodnevni život, odnosno demografska kretanja, porodicu, religiju, kriminal i uticaj štampe. Upravo zato što sadrži nove poglede na dosad slabo proučavane delove istorije, Evropa u sedamnaestom veku je vrlo čitljivo i zanimljivo štivo.

Donald Penington

Donald H. Penington je vanredni profesor Beliol koledža na Oksfordskom univerzitetu. Zapažen je njegov doprinos u oblasti istraživanja društvene istorije.

Godina izdanja : 2002.

Broj strana : 692

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

ISBN : 86-7102-041-X

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje