×

DNEVNIK SA SRPSKOG DVORA 1892–1894

Alber Male

Prevela sa francuskog Ljiljana Mirković

Književno vredne slike srpskog života potkraj XIX veka, opaske o mentalitetu i običajima, opisi prestonice koja raste i razmišljanja o budućnosti države i naroda, čine ovu knjigu zanimljivom širokom krugu čitalaca.

Maleov Dnevnik sa srpskog dvora, koji je sada prvi put objavljen (u originalu i u srpskom prevodu), sadrži beleške o događajima, portrete savremenika i oštroumna zapažanja autora povlašćenog prisustvom na dvoru i poznanstvom sa kraljem. Književno vredne slike srpskog života potkraj XIX veka, opaske o mentalitetu i običajima, opisi prestonice koja raste i razmišljanja o budućnosti države i naroda, čine ovu knjigu zanimljivom širokom krugu čitalaca.

Alber Male

Francuski istoričar Alber Male, stručnjak za istočna pitanja i istoriju Balkana, boravio je od 1892. do 1894. godine na srpskom dvoru kao profesor diplomatske istorije maloletnom kralju Aleksandru Obrenoviću. Za vreme dvogodišnjeg boravka u Beogradu, Male je svoja zapažanja vredno beležio u dnevnik koji se sada u obliku knjige pojavljuje pred našim čitaocima.

Godina izdanja : 1999.

Broj strana : 260

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje