×

BALKAN POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA

Ričard Krempton

Prevela sa engleskog Ksenija Todorović

U delu Balkan posle Drugog svetskog rata dat je sveobuhvatan pregled istorije poluostrva posle 1945. godine. Izuzetno složena i osetljiva tematika ove knjige podjednako je zanimljiva studentima, novinarima, politikolozima i svima koji nastoje da otkriju motive i pokretačke snage koje su tvorile našu noviju istoriju.

U delu Balkan posle Drugog svetskog rata dat je sveobuhvatan pregled istorije poluostrva posle 1945. godine. Autor posmatra složena zbivanja na tlu posleratnog Balkana u kontekstu širokog poznavanja istorije razdoblja koje je prethodilo padu komunizma. On pokušava da odgovori na pitanje kako su komunistički režimi došli na vlast i kako su se na vlasti učvrstili. Izuzetno složena i osetljiva tematika ove knjige podjednako je zanimljiva studentima, novinarima, politikolozima i svima koji nastoje da otkriju motive i pokretačke snage koje su tvorile našu noviju istoriju.

Ričard Krempton

Ričard Dž. Krempton je profesor istorije Istočne Evrope na Oksfordskom univerzitetu. Autor je velikog broja radova o istoriji Centralne i Istočne Evrope, uključujući delo Eastern Europe in the Twentieth Century - and After.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 510

Pismo : ćirilica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14,5 x 21

ISBN : 86-7102-084-3

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje