×

ZAPISI IZ MOTELA

Sem Šepard

Preveo sa engleskog Đorđe Trajković

Zapisi iz motela su subjektivna slika sveta Sema Šeparda i u njihovom središtu je stalno prisutna tema usamljenosti pojedinca naspram nepreglednih američkih pejzaža. Likovi dolaze u motele i odlaze iz njih u potrazi za izgubljenim životom i snovima. Ovo je jedno od njegovih manje poznatih dela, ali svakako spada u njegove najznažnije i najprovokativnije tekstove. Delovi ove knjige čine osnovu njegovog pozorišnog dela Predrasude, kao i filma Pariz, Teksas, koji je režirao Vim Venders.

Sem Šepard

Rođen 1943. u Fort Šeridanu, i seli se u Njujork u vreme kada uticaj stiče off-Broadway pozorišna scena. Napisao je više od četrdeset drama, od kojih je 11 dobilo Obie nagrade, a piše i prozu i scenarija. Neke od njegovih poznatijih drama su Buried Child, The Late Henry Moss, Simpatico, Curse of the Starving Class, True West, Fool for Love, A Lie of the Mind, States of Shock, 

Njegov scenario za Paris, Texas osvojio je Zlatnu Palmu na Kanskom festivalu 1984, a prema svom scenariju je režirao Far North 1998. godine. 

Član je Američke akademije umetnosti i pisma, dobio je i Zlatnu medalju za postignuće u oblasti drame 1992, a 1994. ušao je u Theatre Hall of Fame.

 

Godina izdanja : 2009.

Broj strana : 120

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 19,5 x 13,5

Težina : 226 g

ISBN : 978-86-7102-325-2

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje