STRAH NA BLOGU

07.03.2016.

Ukoliko ste u subotu propustili Politikin Kulturni dodatak, na blogu IP Clio Knjige koje volite i cenite možete pročitati tekst Nezvani majstori za ugrađivanje straha, autorke Zorane Šuvaković.

Reč je ne samo o izvanrednom prikazu knjige Ugrađivanje straha portugalskog pisca Ruija Zinka, već i o svojevrsnoj observaciji o tome kako je ugrađivanje straha metod koji političke elite uveliko primenjuju kada pokušavaju da privuku glasače. Takođe, svi oni koji nisu stigli da posete predizbornu čitalačku konvenciju Biranje pod moranje, moći će da saznaju nešto više o atmosferi u galeriji Nju moment.

"Na kraju ipak čak i Zinkov nezvani majstor za instaliranje terora obraćajući se prestravljenoj ženi daje važno naravoučenije: „Najlepša odlika straha je to što svako može da stvori svoj strah. Naš posao je, u suštini, samo da promovišemo ideju“.

A posao čitaoca je da tu ideju ne prihvate. Glasajući za „Ugrađivanje straha“ učesnici predizborne čitalačke konvencije, saglasili su se da nezvane majstore ne treba slušati. I da imaju pravo na svoj izbor-knjige koju će da čitaju."

Uživajte.