KNJIGA NA TRGU (drugo, izmenjeno i dopunjeno izdanje)

11.06.2021.

Dragi prijatelji,

Pozivamo vas, zajedno sa kolegama iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), na prolećno izdanje Festivala knjige na otvorenom Knjiga na Trgu koji će biti održan 11, 12. i 13. juna (petak, subota i nedelja) na Trgu Republike u Beogradu.

Posetioci će moći da vide i uz specijalne festivalske popuste od 30 do 70% kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.

Pored festivalskih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i izdavači koji učestvuju na festivalu pripremili su pravu festivalsku atmosferu i specijalna iznenađenja za posetioce. Posetioci festivala Knjiga na Trgu imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja.

Na Festivalu knjige na otvorenom Knjiga na Trgu učestvuju sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Karpos, Klio, Kokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.

Posetioci Knjige na Trgu dobrodošli su u petak 11. juna od 17 časova.

Radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.

U prilogu vam dostavljamo cenovnik izdanja koja će biti izložena na festivalu.

Organizacijom Festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.

Manifestacija Knjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Knjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja. Čitaoci koji posete festival Knjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova.

Prvi festival Knjiga na Trgu koji je UPIS je organizovao krajem oktobra prošle godine na Trgu Republike u Beogradu privukao je izuzetnu pažnju javnosti i smatra se najposećenijim kulturnim događajem u Srbiji u proteklih godinu dana.