ČOVEK JEDNE DIMENZIJE ILI OSIROMAŠENI ČOVEK

09.02.2015.

Vidik u novoj emisiji govori o savremenom čoveku jedne dimenzije ili kako ga Danijel Koen zove u istoimenoj knjizi - "HOMO ECONOMICUS", čoveku koji živi u vremenu u kome vladaju darvinistički obrasci neprestane, bespoštedne borbe, u kojem se zadovoljstva ostvaruju isključivo prisvajanjem materijalnih dobara , kada je bogastvo svrha sama sebi a sreća postaje nedostižna.

Kako razumeti paradoks društva koje sebi postavlja za cilj ono što mu uvek izmiče, i zašto nam izgleda da je danas postići sreću teže nego juče, uprkos mnogo većem materijalnom obilju u bogatim zemljama? Zašto je sve manje duha, a sve više depresije, neka su od pitanja na koje gosti vidika daju odgovore.

Gosti emisije su prof. dr Milko Štimac, prof. dr Dušan Pavlović, dr Veselin Mitrović i prof. dr Dragan Prole.

Urednik i voditelj emisije: Jasmina Vujnović Milošević
Reditelj: Nenad Krkelić

Pogledajte emisiju VIDIK

Kulturno-obrazovni program Radio-televizije Srbije se predstavlja svojoj publici pod sloganom "Program širokih vidika", otuda i naziv emisije, koja na taj način, sama po sebi, postaje poruka ovog programa i Javnog servisa gledalištu.

Datum: 06.02.2015.
Izvor: http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/RTS+2/1819901/Vidik%3A+%C4%8Covek+jedne+dimenzije+ili+osiroma%C5%A1eni+%C4%8Dovek.html