SUPERPOVEZIVANJE JE GLAVNA TEMA OVIH DANA

11.04.2020.

MERI ČEJKO - Nju Džerzi, SAD

 

1. Kakva je situacija na vašem fakultetu? 

Morali smo da se prebacimo na daljinsko učenje tokom poslednje polovine našeg prolećnog semestra, tako da je to sada u toku. Na taj način ćemo raditi i tokom leta. Većina studenata napustila je studentske domove i vratili su se kući.

2. Učenje na daljinu, medijska pismenost, superpovezivanje su glavne teme ovih dana? 

Da! Moj rad ima veći značaj nego ikad u objašnjavanju kako u vremenima poput ovog koristimo digitalne tehnologije, u edukaciji kao i u svakodnevnom životu. Medijska pismenost ostaje od velike važnosti kao pomoć ljudima da razumeju prednosti i mane digitalnih tehnologija.

3. Kako ti i tvoji studenti živite tokom pandemije?

U Nju Džerziju, kao i u najvećem delu Amerike, traži se da ostanemo kod kuće, osim u slučaju osnovnih potreba, kao što je odlazak u nabavku namirnica. Mnogi od mojih sudenata su izgubili posao ili poslovne prilike, takođe i moja deca. Moj suprug ima veoma malo posla, s obzirom na to da je fudbalski komentator.

4. Šta sada čitaš?

Zauzeta sam predavanjima i čitanjem studentskih radova i projekata. Takođe mnogo pratim vesti i čitam o virusu, kako bih pokušala da razumem sve ovo.

5. Imaš li savet za građane i čitaoce u Srbiji?

Ostanite povezani! Koristite društvene platforme kako biste se videli sa prijateljima i porodicom, i ohrabrili jedni druge.

Završiće se ovo!